Fırında Mücverimsi

bencede

Active member
Fırında Mücverimsi Tanımı İçin Materyaller

• 3 adet orta uzunluk kabak
  • 3-4 kısım taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 büyük uzunluk yumurta (Küçükse iki adet koyabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5-6 tepeleme yemek kaşığı un ( undan una değişebildiğinden, kıvama nazaran azaltıp arttırabilirsiniz) ( ben tam buğday unu kullandım, beyaz un da olur)
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber, pulbiber
  • Çörekotu (hem içine hem üzerine)
Not: kullandığım çay bardağı ölçüsü 150ml

Fırında Mücverimsi Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle kabakları soyup rendeliyoruz ve güzelce suyunu sıkıyoruz ( suyunu güzel sıkmak değerli, yoksa mücverin içi nemli ve çiğ kalır)
  2. Taze soğanı ve dereotunu doğrayıp koyuyoruz, başka materyalleri de ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Harcımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine bir kaşık sayesinde daire formunda tek tek yerleştiriyoruz. Ben çörekotunu hayli yakıştırdığım için üzerlerine çörekotu serptim.
  4. 180-200 derecelik fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (kontrollü olmak gerekli, pişme mühleti fırından fırına değişiklik gösterebilir)
  5. İsterseniz harcı porsiyonlara bölmeden, bir fırın kabına döküp pişirdikten daha sonra dilimleyerek de tüketebilirsiniz. Ben bu ölçülerle 13 adet mücver elde ettim. Kahvaltılara epeyce yakışan, yavaşça bir tanım. Bilhassa kabak sevenler için, denemenizi tavsiye ederim. Sağlıcakla kalın ????.