Fırınlanmış Haşlama Patates

bencede

Active member
Fırınlanmış Haşlama Patates Tanımı İçin Materyaller

Patatesleri haşlamak için:

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • Patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Patatesleri fırınlamak için:

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kekik (Ben dağ kekiği ve tane kekik kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
Üzeri için:

  • Bir ölçü ince kıyılmış maydanoz
Fırınlanmış Haşlama Patates Tanımı Yapılışı

  1. Patatesleri soyup iri küpler formunda kesiyoruz.
  2. Uygun bir tencereye sıcak suyu alıp tuz ve kabartma tozunu koyarak fokurdamasını bekliyoruz.
  3. Fokurdayan suya patateslerimizi koyup tam 10 dakika haşlıyoruz.
  4. Patatesler haşlanırken uygun bir cezveye zeytinyağı, tuz, kekik ve biberiyeyi koyup baharatların yavaşça kavrulmasını sağlıyoruz.
  5. Bu basamakta elinizde var ise taze biberiye ve taze kekik kullanmanız daha hoş olacaktır.
  6. Haşlanan patateslerimizi süzüp uygun bir kaba alıyoruz ve baharatlı zeytinyağını üzerine döküp kaşık sayesinde yeterlice harmanlıyoruz.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patatesleri üst üste gelmeyecek biçimde yayıp, 200 derece öncesinden ısınmış fanlı fırının ortadan bir alt katında 30 dakika pişiriyoruz.
  8. Pişen patateslerimizi servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştiriyoruz.Bildiğimiz tanım, farklı ve daha lezzetli bir metotla hazır.Deneyenlere afiyet olsun.
 
Üst