bencede
Active member
Fırınlanmış Haşlama Patates Tanımı İçin Materyaller
Patatesleri haşlamak için:
Patatesleri haşlamak için:
- 3 adet orta uzunluk patates
- Patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kekik (Ben dağ kekiği ve tane kekik kullandım)
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- Bir ölçü ince kıyılmış maydanoz
- Patatesleri soyup iri küpler formunda kesiyoruz.
- Uygun bir tencereye sıcak suyu alıp tuz ve kabartma tozunu koyarak fokurdamasını bekliyoruz.
- Fokurdayan suya patateslerimizi koyup tam 10 dakika haşlıyoruz.
- Patatesler haşlanırken uygun bir cezveye zeytinyağı, tuz, kekik ve biberiyeyi koyup baharatların yavaşça kavrulmasını sağlıyoruz.
- Bu basamakta elinizde var ise taze biberiye ve taze kekik kullanmanız daha hoş olacaktır.
- Haşlanan patateslerimizi süzüp uygun bir kaba alıyoruz ve baharatlı zeytinyağını üzerine döküp kaşık sayesinde yeterlice harmanlıyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patatesleri üst üste gelmeyecek biçimde yayıp, 200 derece öncesinden ısınmış fanlı fırının ortadan bir alt katında 30 dakika pişiriyoruz.
- Pişen patateslerimizi servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştiriyoruz.Bildiğimiz tanım, farklı ve daha lezzetli bir metotla hazır.Deneyenlere afiyet olsun.