bencede
Active member
Fıstık Ezmesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- ️ 300 gram fıstık (tuzsuz)
- ️ 200 gram şeker
- ️ 50 ml su (Yarım çay bardağı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya şeker ve suyu alıp kaynatıyoruz, kaynamaya başlayınca soyulmuş tuzsuz fıstıkları ekliyoruz.
- Yüksek ateşte karışım kuru bir görünüm alıncaya kadar karıştırılır.
- Şeker kuruyunca ocak kısılır.
- Şeker eriyip bademlerle karamelleşene kadar karıştırılır ve yağlı kağıdın üzerine alınır.
- Birinci sıcaklığı çıkınca rondoya alıyoruz.
- Ne kadar hayli rondoda karıştırırsanız o kadar fazlaca fıstığın yağı ortaya çıkar ve gereçler birbirine karışır.
- Sürülebilir bir kıvam alana kadar bu çekme süreçlerine devam edin.
- Pak bir kavanoza alıp buzdolabında koruma edin. Kahvaltıda, pastalarda, tatlılarda dilediğiniz üzere tüketebilirsiniz.