Fıstık Ezmesi

bencede

Active member
Fıstık Ezmesi Tanımı İçin Materyaller

  • ️ 300 gram fıstık (tuzsuz)
  • ️ 200 gram şeker
  • ️ 50 ml su (Yarım çay bardağı)
Fıstık Ezmesi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavaya şeker ve suyu alıp kaynatıyoruz, kaynamaya başlayınca soyulmuş tuzsuz fıstıkları ekliyoruz.
  2. Yüksek ateşte karışım kuru bir görünüm alıncaya kadar karıştırılır.
  3. Şeker kuruyunca ocak kısılır.
  4. Şeker eriyip bademlerle karamelleşene kadar karıştırılır ve yağlı kağıdın üzerine alınır.
  5. Birinci sıcaklığı çıkınca rondoya alıyoruz.
  6. Ne kadar hayli rondoda karıştırırsanız o kadar fazlaca fıstığın yağı ortaya çıkar ve gereçler birbirine karışır.
  7. Sürülebilir bir kıvam alana kadar bu çekme süreçlerine devam edin.
  8. Pak bir kavanoza alıp buzdolabında koruma edin. Kahvaltıda, pastalarda, tatlılarda dilediğiniz üzere tüketebilirsiniz.
 
Üst