Gastro büyük Erich Kaub öldü († 89)

Yenilmez

Active member



Erich Kaub, Almanya’nın en çok satan gastronomi şirketlerinden birinin kurucusu olan Roland Kuffler’ın uzun süredir ortağıydı. Kaub 89 yaşında vefat etti.


Roland Kuffler’ın († 83, Seehaus, Weinzelt) restoran işletmecisi ve uzun süredir ortağı olan Erich Kaub, “Bild” gazetesinin Roland Kuffler’ın oğlu ve Kuffler Grubu başkanı Stephan Kuffler’a atıfta bulunarak 89 yaşında öldüğünü bildirdi.


Bild’e “O benim vaftiz babamdı. Korona enfeksiyonu geçirdikten sonra asla tam olarak iyileşemedi” dedi. Son günlerini bir “yardımlı yaşam” tesisinde geçirdi.


Roland Kuffler ve Erich Kaub, Heidelberg’de bir araya geldi. Burada öğrenci barları “Tangente”, “Tangente Jour” ve kabare “Ütü Masası” – daha sonra “Café Journal” açtılar.


O zamanki iki genç girişimci, daha sonra Almanya’daki üniversite şehirlerinde başka barlar kurdu. 1970’lerde Kaub ve Kuffler, şirket merkezlerini Münih’e taşıdı. Orada birkaç “Wurstkuchl” işletmesini devraldılar ve 1980’lerde “Haxnbauer”, “Spatenhaus” ve “Seehaus” ile başka restoranlar eklendi. 1985’te Kuffler, Oktoberfest’te “Weing Çadırını” açtı.


Kaub ve Kuffler 1990’larda ayrıldı. Bugün Kuffler Group, Almanya’nın en çok satan gastronomi şirketlerinden biridir. Kuffler’ın oğulları Stephan ve Sebastian Kuffler, işi yedi yıldır yönetiyor.


Roland Erich Kaub, Ulrike Hübner ile 25 yıldır birlikteydi. 2018’de ayrıldılar.
 
Üst