Göbüt

bencede

Active member
Göbüt Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Göbüt Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir kasede yumurta ve tuz çırpalım.
  2. Farklı bir kasede un, nişasta, süt ve kabartma tozunu karıştıralım.
  3. Karışımı azar azar yumurtaya karıştırarak ekleyelim.
  4. Hepsini pürüzsüz olacak biçimde çırpalım.
  5. Tavada tereyağı eritip sıvı yağ ekleyelim hazırladığımız malzemeyi dökelim.
  6. Altının kızarmış olduğuna denetim edelim altı kızardıktan daha sonra yanlarından kaldırarak üstteki sıvı gerecin alta geçmesini sağlayalım.
  7. Tavayı orta ara sallayarak pişirelim.
  8. Üstüne kapak örterek aykırı çevirelim tavaya az ölçüde sıvı yağ ekleyelim malzemeyi tekrar tavaya alalım.
  9. Tavayı sallayarak alt kısmını da pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Göbüt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst