bencede
Active member
Göbüt Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kasede yumurta ve tuz çırpalım.
- Farklı bir kasede un, nişasta, süt ve kabartma tozunu karıştıralım.
- Karışımı azar azar yumurtaya karıştırarak ekleyelim.
- Hepsini pürüzsüz olacak biçimde çırpalım.
- Tavada tereyağı eritip sıvı yağ ekleyelim hazırladığımız malzemeyi dökelim.
- Altının kızarmış olduğuna denetim edelim altı kızardıktan daha sonra yanlarından kaldırarak üstteki sıvı gerecin alta geçmesini sağlayalım.
- Tavayı orta ara sallayarak pişirelim.
- Üstüne kapak örterek aykırı çevirelim tavaya az ölçüde sıvı yağ ekleyelim malzemeyi tekrar tavaya alalım.
- Tavayı sallayarak alt kısmını da pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun.