Yenilmez
Active member

Turnuva direktörü Tommy Haas, dünyanın bir numaralı Novak Djokovic’in Indian Wells’teki Masters için ABD’ye girmesine korona virüsüne karşı aşı olmadığı için izin verilmediğini anlayamıyor.
Alman Basın Ajansı’nın eski Alman tenisçisi, “Çok hayal kırıklığı, aşı olmadıkça giremeyeceğiniz bu kısıtlamalara hâlâ sahip olan tek ülkenin Amerika olduğunu düşünüyorum.”
Haas, “Dünyadaki diğer profesyonel sporcular da aşı olmamaya karar verdiler. Sorunu bir kenara bırakıp oynamasına izin vermeliyiz. Hiçbir sebep göremiyorum ve burada olmadığı için de çok hayal kırıklığına uğradım,” dedi. “Orada olmayı ne kadar çok istediğini bana kendisi de yazdı. Üzücü buluyorum.”
En son 2019’da
Djokovic, kariyerinde beş kez Güney Kaliforniya turnuvasını kazandı. Şimdiye kadarki son katılımı, üçüncü turda Augsburg’dan Philipp Kohlschreiber’e karşı elendiği 2019’daydı. O zamandan beri korona virüsüne karşı aşı olmaması onun ABD’ye girişini imkansız hale getirdi. Haas, “Tenis sahnesinde büyük isimler olan birçok insan ve biz burada, Indian Wells’te Novak Djokovic’in ülkeye gelip burada oynama şansı bulması için her şeyi denedik. O, dünyanın en iyi oyuncusu,” dedi.
Djokoviç, reddedilen bir muafiyet almaya çalışmıştı. Çekilişten önceki gece emekli oldu. Bu nedenle erkeklerde en çok seri başı olan oyuncu, dünya sıralamasında ikinci olan İspanyol Carlos Alcaraz’dır.