Aslıhan
Active member
Balık mevsiminin başladığı bu günlerde birbirinden farklı ve lezzetli balık tanımlarını sofralarınıza taşıdık. Artık de sizler için hamsi balığının meskende kolaylıkla biçimlerini ayrıntılı bir biçimde anlatıyoruz. Hem sunumlu tıpkı vakitte enfes bir hamsi pişirmek istiyorsanız kesinlikle gerçek ayıklama metodunu incelemelisiniz.
Hamsi balığı, en çok sevilen ve epeyce fazla tüketilen balıklar içindedır. Kasım ayı boyunca denizden tutulan hamsiler çabucak haftasında pazarlarda yerini alıyor. Ocakta enfes bir biçimde pişirilen hamsinin içerisinde bulunan yağ eridikçe A ve D vitaminleri bakımından çok zenginleşir. İçerdiği doymamış yağ asitleri yardımıyla kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyan hamsi, yapılan araştırmalara göre ani kalp vefatlarını azaltıyor. Kılçığı ile yenilen bir balık olan hamsi içeriğindeki kalsiyum ve magnezyum ile kemik ve dişlerin gelişmeninde kıymetli rol oynadığından bebek ve çocukların yemesi epey değerlidir. Ayrıca omega 3 kaynağı olup sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri içinde yer alıyor. Pekala her insanın severek yediği hamsi balığı nasıl temizlenir? Hamsi balığı temizlenmeden yenir mi?
hamsi balığı
Hamsi balığı, en çok sevilen ve epeyce fazla tüketilen balıklar içindedır. Kasım ayı boyunca denizden tutulan hamsiler çabucak haftasında pazarlarda yerini alıyor. Ocakta enfes bir biçimde pişirilen hamsinin içerisinde bulunan yağ eridikçe A ve D vitaminleri bakımından çok zenginleşir. İçerdiği doymamış yağ asitleri yardımıyla kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyan hamsi, yapılan araştırmalara göre ani kalp vefatlarını azaltıyor. Kılçığı ile yenilen bir balık olan hamsi içeriğindeki kalsiyum ve magnezyum ile kemik ve dişlerin gelişmeninde kıymetli rol oynadığından bebek ve çocukların yemesi epey değerlidir. Ayrıca omega 3 kaynağı olup sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri içinde yer alıyor. Pekala her insanın severek yediği hamsi balığı nasıl temizlenir? Hamsi balığı temizlenmeden yenir mi?
hamsi balığı
- – Öncelikle hamsinin başı üste gelecek biçimde avucunuzun içine alın ve başlarını bir kenara alarak sürece başlayın.
- – ondan sonrasında balığın gövdesinden kuyruğuna yanlışsız baş parmağınız sayesinde arasındakileri temizleyerek sürece devam edin.
- – İçini temizlediğiniz hamsileri kopmayacak biçimde ikiye ayırın.
- – Hamsinin içerisindeki kılçığı kolaylıkla temizlemek için nazikçe hareketlerle kendinize hakikat tutarak çekin.
- – Balığı ayıklama sürecinden daha sonra tuzlu suda uzun bir süre bekletin. Pişirmeye yakın duru sudan geçirin.