Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den dikkat çeken çıkış: Ya kahraman olacağım ya da boynum bükülecek

Yenilmez

Active member
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Haber türk müellifi Sevilay Yılman’a konuştu. Mevcut ekonomik durumu, taban fiyatı ve yeni iktisat modelini pahalandıran Bakan Nebati, değerli açıklamalarda bulundu.

“BU, TÜRKİYE MODELİ”

Yeni iktisat modelinin Çin yahut Güney Kore modeli olmadığını belirten Nebati, “Bu, Türkiye modeli. Türkiye fazlaca kuvvetli bir ülke. Konjonktürel yapısı, jeopolitik yapısı, âlâ alakaları, geçmişte edindiği bağlantılardan gelen gücü. Medeniyeti. Şu anda kimse Türkiye’yi taşımıyor. Türkiye kendi kendini taşıyor. bu biçimde bir şey olabilir mi? Çin kendi modeliyle var olabilir lakin bizim modelimiz farklı. Bize mahsus bir model. Dün görüşmede bunları anlattım gelen işerkeklerina. O yüzden de fazlaca keyifli ayrıldılar. Altyapısını tamamlamış. Çok kuvvetli bir biçimde bu modeli hayata geçirmek üzere yola çıkıyor Türkiye.” tabirlerini kullandı.

“HIZLI BİR HALDE DÜZELECEK EKONOMİ”

Yeni iktisat modelinin muvaffakiyete ulaşacağını söyleyen Nebati, “Çok süratli bir biçimde düzelecek iktisat. Kâfi ki bize güvenilsin. Dün görüşmede bankacılar da vardı. ‘Güvenin, inanının bize’ dedim. Faiz artırmayacağız. Bu işi faiz artırmadan da yapabildiğimizi bakılırsaceksiniz. Yalnızca itimat.” dedi.

“YA KAHRAMAN OLACAĞIM YA DA BOYNUM BÜKÜLECEK”

“Peki bu modeliniz ya tutmazsa?” sorusuna da karşılık veren Nebati, “Üzülürüm. Zira ya kahramanı olacağım çocuklarımın ya da boynu bükük bir biçimde konuta döneceğim ve onların da boynunu bükmüş olacağım. Ben konuta boynu bükük dönemem. Zira şayet o denli dönersem bilirim ki sokaktaki vatandaş, Dicle’deki çoban artık benden umudunu kesmiştir. Boynum bükülürse emekçilerin artık memnun olmadığını, işverenlerin benden nefret ettiğini, siyasete ve Türkiye’ye ziyan verdiğimi düşünür, üzülürüm. Bakın… Türkiye’ye âlâ bir biçimde bakan İslam Ümmeti var. Onlara ya da Güney Amerika’dan gelen ve sizi merak ediyorum diyenlere; ‘Türkiye diye bir yer varmış. Merak ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan diye bir önder varmış. Görmeye geldik’ diyenlere hayal kırıklığı yaratacak bir duruma gelmek istemem ve bu yüzden de Allah’a sığınırım. Ona nazaran de elimden gelen her türlü çabası ortaya koyacağım. Bu işi içtenlikle çözeceğiz Allah’ın müsaadesiyle Sevilay Hanım. Kâfi ki siz bize inancın ve gerimizde durun. Düzelecek…” formunda konuştu.

“ASGARİ FİYATIN YÜKSELMESİ İÇİN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERDENİM”

Taban fiyat artırımına ait de konuşan Bakan Nebati, “İyi olacak. Çok yeterli olacak. Olması gerektiğini söylemiş oldum. Bizde de çalışan var. Biz daha üç ay öncesinden artırım yapmaya başladık maaşlara. Biroldukca firma fiilen de başladı artırım yapmaya. Artırım olacak doğal. 2800 TL ile bir adam geçinebilir mi? O denli şey olur mu? Olmaz! Vereceğiz. Taban fiyatın olabilecek en gerçek sayıda olması konusunda en büyük destekçilerden biriyim. Bırakın bakan olarak desteklemeyi. İşveren olarak destekliyorum.” dedi.

İktisat Haberleri