Herzog’tan Lavrov’a ‘özür’ daveti

SuGiBi

New member
Herzog’tan Lavrov’a ‘özür’ daveti İsrail’in Haaretz gazetesine konuşan Herzog, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un, Hitler’in Yahudi kökenleri olduğuna dair tabirlerine reaksiyon gösterdi.

Herzog, “Aslında, (Lavrov’un açıklamalarını) biroldukca kere okudum. Rusya Dışişleri Bakanı’nın söylemiş olduklerini birinci başta anlayamadım” dedi.

“TÜM HAFTALAR ORTASINDAN…”

Lavrov’un açıklamalarının kendisini “kızdırdığını ve iğrendirdiğini” söyleyen Herzog, “Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Yahudi düşmanlığı kokan fecî palavraları yaymak için tüm haftalar içinden Holokost’u anma haftasını seçti. Ondan geri adım atmasını ve özür dilemesini bekliyorum” formunda konuştu.

Herzog, Lavrov’un sözleri niçiniyle ikili bağlantıların ziyan goreceğine inanmadığını, lakin bağların “gölgelenmesi ihtimalinin” bulunduğunu kaydetti.

RUSYA’NIN ‘NAZİ’ TEZLERİNİ TEMELLENDİRME ÇABALARI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 1 Mayıs’ta bir İtalyan televizyonuna yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki Nazi varlığının inkâr edilemeyeceğini, birtakım Ukraynalı askerlerin bedenlerinde Nazi sembollerinden dövmeleri olduğunu savunarak, “(Ukrayna Devlet Lideri Vladimir) Zelenskiy’nin Yahudi olduğunu söylüyorlar. Bana nazaran Hitler’in de Yahudi kökleri vardı. En büyük Yahudi karşıları, Musevilerdir.” yorumunu yapmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus Bakan Lavrov’un kelamları “feci” olarak nitelendirilmiş ve Rusya’nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoly Viktorov’ “açıklama yapmak üzere” Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.