İçi Dopdolu Patates Tava

bencede

Active member
İçi Dopdolu Patates Tava Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet kapya biberi (doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (doğranmış)
İçi Dopdolu Patates Tava Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri kaynar suda dış kısmı yavaşça yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın.
  2. Soğumuş patatesleri rendeleyin.
  3. Farklı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile biberleri soteleyin ve ocaktan alın.
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağladığınız ve ısıttığınız öteki tavaya rendelediğimiz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin.
  5. Üzerine biber karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin.
  6. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin.
  7. Düz bir tencere kapağı sayesinde içi dolgulu patatesi zıt çevirin ve başka tarafı da kızarana kadar pişirin.
  8. Pisen içi dolgulu patates tavayı ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun
    ❤
    ????.
 
Üst