bencede
Active member
İçi Dopdolu Patates Tava Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet kapya biberi (doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (doğranmış)
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri kaynar suda dış kısmı yavaşça yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın.
- Soğumuş patatesleri rendeleyin.
- Farklı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile biberleri soteleyin ve ocaktan alın.
- 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağladığınız ve ısıttığınız öteki tavaya rendelediğimiz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin.
- Üzerine biber karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin.
- Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin.
- Düz bir tencere kapağı sayesinde içi dolgulu patatesi zıt çevirin ve başka tarafı da kızarana kadar pişirin.
- Pisen içi dolgulu patates tavayı ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun