bencede
Active member
Ispanaklı Krep Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 9 kısım ıspanak (1 su bardağı ıspanak püresi)
- 1 adet yumurta
- 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- 1 ,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kadar tuz (Fazla koymuyorum)
- 1 su bardağı dolusu tam buğday un
- Yarım su bardağı beyaz un kıvama göre fazla da ekleyin
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanakları ve peyniri suyu ve yumurtayı blendira alıp ezin.
- Sırasıyla tuz süt ve unu ekleyin akışkan bi kıvam olsun (Bütün gereçleri blendirdan geçiricez) (yağlanmış ısınmış).
- Tavada iki taraflı pişirin.
- Ben ortasına kaşar koyup katlayıp yeniden pişirdim.
- Kaşar ortasında eriyor daha lezzetli bi hal alıyor. Bu ölçü ile 4-5 adet krep çıkıyor.
Ispanak sevmeyen çocuklar için mükemmel bi kahvaltı önerisi asla ıspanağın ağır tadı yok.