Ispanaklı Otlu Peynirli Kek

bencede

Active member
Ispanaklı Otlu Peynirli Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 4 su bardağı un
  • 250 gram ıspanak
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 200 gram lor peyniri
  • Susam
  • Çörek otu
Ispanaklı Otlu Peynirli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yeşillikleri yıkayarak, hepsini ince biçimde doğrayın.
  2. Akabinde yumurtaları bir çırpma kabına alıp, mikserin yüksek zamanı ile köpürene kadar çırpın.
  3. Yoğurt ve sütü ek ederek, karışana kadar çırpın.
  4. Sıvı yağı da ekleyin ve karışana kadar çırpın.
  5. Un, kabartma tozu, karbonat, tuz, mısır unu ve unu ek edin ve mikserle karışmasını sağlayın.
  6. Son olarak ıspanak, dereotu, maydanoz ve peyniri ekleyerek, bir spatula sayesinde homojen bir karışım elde edecek biçimde hamura karıştırın.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamuru yayın ve üzerine susam ile çörek otu serpin. Elinizde yoksa yahut tercih etmiyorsanız, serpmeyebilirsiniz lakin lezzet katıyor :).
  8. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, kürdan testi pak çıkana kadar pişirin. Benim fırınımda yaklaşık 1 saat sürdü.
Not: su bardağı ölçüm; 200 ml. Kullandığım fırın tepsisinin ölçüleri; 24 x 36 cm.

Afiyet olsun ????.

Ispanaklı Otlu Peynirli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst