Yenilmez
Active member

ABD Başkanı seçim turunu iptal ediyor ve karantinaya giriyor. X'te birkaç tweet takip ediyor. Ancak, hemen kafa karışıklığına neden oluyorlar.
Çarşamba günü Beyaz Saray, ABD Başkanı'nın Korona'ya yakalandığını duyurdu. Joe Biden'ın tüm atamaları derhal iptal edildi ve 81 yaşındaki başkan, öğleden sonra konuşması gereken Las Vegas'tan memleketi Delaware'e geri döndü. Demokrat o zamandan beri orada karantinada.
Biden, koşullar göz önüne alındığında görünüşe göre iyi gidiyor. Ekibi, başkanın resmi X hesabına 13:22'de (yerel saatle) Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve hala iyi hissettiğini yazdı. Şimdi iyileşmek için geri çekilmek zorundaydı, ancak hükümeti Rehoboth Beach'teki evinden yönetmeye devam edecekti. Biden, destekleri ve kendisine ulaşan birçok geçmiş olsun dilekleri için herkese teşekkür etti.
Akşama doğru (yerel saatle), 700.000'den fazla kullanıcı gönderiyi görmüştü. Aynı zamanda, saat 1:22'de, Biden kişisel hesabında başka bir gönderi daha paylaşmıştı. Sadece şöyle yazıyordu: “Hastayım.” “Kendimi hasta hissediyorum.” İlk başta, bu Biden ekibinin resmi başkanlık hesabına gönderdiği mesajla çelişiyormuş gibi geldi.
İki dakika sonra çözüm geldi. Biden (veya daha doğrusu sosyal medya ekibi) daha sonra “Hastayım” gönderisinin devamını tweetledi: “Elon Musk ve bu seçimi satın almaya çalışan pis zengin arkadaşlarından. Siz de bundan bıktıysanız, buradan bağış yapın.” Artık Biden'ın ilk gönderisinin bir kelime oyunu olduğu açıktı.
“Hastayım” ifadesi İngilizce'ye “Hastayım, kendimi hasta hissediyorum” veya “Bıktım usandım” olarak çevrilebilir. Görünüşe göre Biden'ın sosyal medya ekibi, başkanın yakın zamanda teşhis edilen Kovid enfeksiyonu nedeniyle Demokrat seçmenleri bağış yapmaya çağırmak için fırsattan yararlandı.
Tesla'nın kurucusu Elon Musk yakın zamanda Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a büyük bir mali destek sağlayacağını duyurdu. Bundan sonra Trump kampanyasına ayda 45 milyon dolar bağışlamayı planlıyor. Demokratlar ve adayları Joe Biden için endişeye yol açması muhtemel inanılmaz bir miktar. Trump kampanyasının mali olarak silahlandırılması, şu anda başlayan sıcak seçim kampanyası aşamasında ciddi sonuçlar doğurabilir.
Ancak, Başkan Biden'ın ekibinin görevdeki başkanın korona enfeksiyonunu X'e şaka yapmak için bir fırsat olarak kullanması bazı kullanıcıları rahatsız etti. “Bir an bunun bir şaka hesabı olduğunu düşündüm,” diye yazdı biri. Bir diğeri: “Twitter hesabınızda kim çalışıyor?” dedi. Bir sonraki: “Ne tuhaf bir paylaşım.”
Ancak, bazı olumlu geri bildirimler de vardı. Bir kullanıcı şöyle dedi: “Bu gerçekten harika. Karanlık ama harika.”