bencede
Active member
Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 20-25 adet kabak çiçeği
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz, pulbiber
- Yarım çay bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve unu çırpıp, sütü ve baharatları ekliyoruz.
- Tel çırpıcı ile uygunca çırpıyoruz.
- Yıkanmış ve kenarları temizlenmiş kabak çiçeklerini yapılan karışıma batırıp, çıkarıyoruz.
- Teflon tavaya azıcık sıvı yağ ekleyip, yağın kızarmasını bekledikten daha sonra, karışıma batırılmış kabak çiçeklerini kızartıyoruz.
- Kızartırken ocağın altı epey açık olmasın ki kabak çiçekleri yeterli pişebilsin. Afiyet olsun.