Kabak Çiçeği Kızartması

bencede

Active member
Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 20-25 adet kabak çiçeği
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, pulbiber
  • Yarım çay bardağı süt
Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve unu çırpıp, sütü ve baharatları ekliyoruz.
  2. Tel çırpıcı ile uygunca çırpıyoruz.
  3. Yıkanmış ve kenarları temizlenmiş kabak çiçeklerini yapılan karışıma batırıp, çıkarıyoruz.
  4. Teflon tavaya azıcık sıvı yağ ekleyip, yağın kızarmasını bekledikten daha sonra, karışıma batırılmış kabak çiçeklerini kızartıyoruz.
  5. Kızartırken ocağın altı epey açık olmasın ki kabak çiçekleri yeterli pişebilsin. Afiyet olsun.
 
Üst