bencede
Active member
Kahvaltıda Kolay Yumurta Börek Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk patates
- 3 tane yumurta
- Küçük kase doğranmış maydanoz
- 1 kase kaşar rendelenmiş
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz (Yumurta için)
- Patatesleri daire olarak kesip tavaya dizelim ağzı kapalı 2 3 dk orta ateşte bir tarafını daha sonra çevirip öbür tarafını kızartalım.
- Üzerine bir tutam tuz atalım ve çırpılmış yumurtayı yarısı kadarin dökelim.
- Kaşarı da ekleyelim erimeye yakın.
- Maydanoz dan bir tutam ayırıp hepsin dökelim en üste geri kalan yumurtayı da ekleyip ağzın kapatalım.
- Kısık ateşte pişirelim.
- En son servise maydanozu da ekleyip sunalım. Afiyet olsun.