bencede
Active member
Kahvaltıda Pratik Gözleme Tanımı (Hazır Yufkadan) İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 -5 adet yufka
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 adet orta uzunluk patates
- 1 küçük soğan
- 1 er çay kaşığı domates ve biber salçası
- Tuz, yaprak biber, karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcın hazırlanışı için 3 -4 orta uzunluk patatesi yeteri kadar haşlayalım.
- Farklı bir tavada küçük küçük doğradığımız soğanı yeteri kadar sıvı yağ ile kavuralım.
- 1 er çay kaşığı domates ve biber salçasını ekleyip karıştıralım üzerine haşlanan patatesleri ezip ekleyip tuz atıp düzgünce karıştıralım. Baharatları ekleyelim.
- 2 -3 dakika kısık ateşte karıştırarak kavuralım. Bir yufkayı baştan sona kadar altı kesime uzun olacak biçimde eşit olarak keselim.
- Kestiğimiz yufkanın bir modülüne yavaşça yağ sürerek baş tarafına iç harcımız dan koyup üçgen biçiminde katlayarak görseldeki üzere saralım.
- Teflon yahut granit tavaya yeteri kadar margarin koyup sardığımız börekleri artlı önlü kızartalım ve hazır afiyet olsun deneyenlerden fotoğraf bekliyorum ????.
- İsterseniz buzluğa koyup daha sonra da pişirebilirsiniz epeyce pratik oluyor ????.