bencede
Active member
Kahvaltılık Ajvar Sos Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 kilo kırmızı biber
- 2 kilo domates,
- 1 kilo patlıcan,
- 1 kilo havuç,
- 2 baş sarımsak,
- 1 su bardağı zeytin yağ,
- 1 su bardağı sirke,
- 1 yemek kaşığı pul biber (Acılı seven acı pul biber koyabilir).
- Damak tadınıza göre tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz
- Şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları ve biberleri yıkadıktan daha sonra yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine koyun ve öncesinden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika közleyin.
- Biber ve patlıcanlar közledikten daha sonra kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. 3. Havuçları soyun ve yumuşayana kadar haşlayın. Domatesleri ve sarımsağı soyup hepsini farklı ayrı robottan geçirin.
- Büyük bir tencereye sirkeyi ve yağı koyun biraz kaynadıktan daha sonra domatesleri koyup suyunu çekene kadar kavurun, daha sonra sırası ile havucu, patlıcanı, biberi ve sarımsağı koyup karıştırarak 15 dakika kavurun.
- Şekeri, tuzu, pul biberi ve karabiber ek ederek karıştırın ve 3 dakika kadar daha kavurun.
- Sterilize edilmiş kavanozlara sıcak sıcak soldurup, kapaklarını sıkıca kapatın. Zıt çevirerek üzerini sofra bezi ile örterek güneş almayan bir yerde bir gece bekletin daha sonra serin bir yerde koruma edin. Afiyet olsun.