bencede
Active member
Kahvaltılık Çıtır Patates Tanımı İçin Gereçler
Olağan yemeklik patatesler ile o dışı çıtır içi yumuşak doku elde edilemiyor. Hazır kızartmalık patates ile daha uygun sonuçlar alırsınız. Benim tercihim bu baharatlar oldu. Sizler değiştirebilir yada ekler yapabilirsiniz.
- 1 paket kabuklu elma dilimi patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru biberiye
- 1 küçük kahve fincanı zeytinyağı
Olağan yemeklik patatesler ile o dışı çıtır içi yumuşak doku elde edilemiyor. Hazır kızartmalık patates ile daha uygun sonuçlar alırsınız. Benim tercihim bu baharatlar oldu. Sizler değiştirebilir yada ekler yapabilirsiniz.
- Donmuş biçimdeki patatesler ile baharatları harmanlayın.
- Büyük bir tepsiye yağlı kağıt serin patatesleri fazlaca yakın olmayacak biçimde dizin.
- 170 derece fanlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Yoğurt, ketçap, mayonez ile servis yapın. Afiyet olsun