bencede
Active member
Kahvaltılık Dolgulu Patates Bazlaması (10 Dakikada Bazlamadan Güzel) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4-5 adet patates
- 1 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı kadar un (Kıvamı elde yuvarlanır biçimde olmalı un ölçüsünü gerekirse artırabilirsiniz)
- 250 gram beyaz peynir
- Maydanoz
- Sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler kabuğu soyularak haşlanır. Haşlandıktan daha sonra içine tereyağı ve tuz eklenerek ezilir ve karıştırılır.
- sonrasındasında içine yumurta eklenerek ezmeye devam edilir ve karıştırılır. Son basamakta un eklenerek spatula ile patatese güzelce yedirilir.
- Öteki bir kasede peynir ezilir ve içine kıyılmış maydanoz eklenerek dolgusu hazırlanır.
- Hamur ele biraz yapışan bir kıvamda olduğu için elinizi unlayarak harçtan bir yemek kaşığı alın ve avuç içine yerleştirin.
- Elinize yuvarlak bir form verin ve poğaça yapar üzere bastırarak avuç içi kadar genişletin.
- İçine peynirli harcı yerleştirin. İsterseniz bir dilim kaşar peyniri de en üstüne koyabilirsiniz lakin koşul değil.
- Poğaça yapar üzere orta açık kısmını birleştirin ve kapatın (Elinize yapışmaması için elinizi unlayarak form vermelisiniz)
- Tüm açık kısımlar kapanınca elinizi unlayın ve bazlama üzere üzerine hayli ezmeden yavaşça bastırarak hal verin (bu biçimdece üzerinde biraz un olmuş olacak ve tavaya yapışmayacak)
- Tüm harç bitene kadar birebir süreci uygulayın. çabucak sonrasında tavaya yağ ekleyin.
- Patates bazlamasını içine koyun ve altı kızarana kadar orta ateşte pişirin. sonrasındasında aksi yüz ederek pişirmeye devam edin. Her yeri kızarınca havlu kağıt serili servis tabağına alabilirsiniz.
- Ben yanına nane ve kekik ile karıştırdığım yoğurt hazırlayarak servis ettim. Batırarak yediğinizde mükemmel bir lezzet oluyor size de tavsiye ediyorum ???????? Deneyecek herkese afiyet olsun ????.