Kahvaltılık Dolgulu Patates Bazlaması (10 Dakikada Bazlamadan Güzel)

bencede

Active member
Kahvaltılık Dolgulu Patates Bazlaması (10 Dakikada Bazlamadan Güzel) Tanımı İçin Materyaller

• 4-5 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kadar un (Kıvamı elde yuvarlanır biçimde olmalı un ölçüsünü gerekirse artırabilirsiniz)
Dolgu için

• 250 gram beyaz peynir
  • Maydanoz
Kızartmak için

• Sıvıyağ
Kahvaltılık Dolgulu Patates Bazlaması (10 Dakikada Bazlamadan Güzel) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Patatesler kabuğu soyularak haşlanır. Haşlandıktan daha sonra içine tereyağı ve tuz eklenerek ezilir ve karıştırılır.
  2. sonrasındasında içine yumurta eklenerek ezmeye devam edilir ve karıştırılır. Son basamakta un eklenerek spatula ile patatese güzelce yedirilir.
  3. Öteki bir kasede peynir ezilir ve içine kıyılmış maydanoz eklenerek dolgusu hazırlanır.
  4. Hamur ele biraz yapışan bir kıvamda olduğu için elinizi unlayarak harçtan bir yemek kaşığı alın ve avuç içine yerleştirin.
  5. Elinize yuvarlak bir form verin ve poğaça yapar üzere bastırarak avuç içi kadar genişletin.
  6. İçine peynirli harcı yerleştirin. İsterseniz bir dilim kaşar peyniri de en üstüne koyabilirsiniz lakin koşul değil.
  7. Poğaça yapar üzere orta açık kısmını birleştirin ve kapatın (Elinize yapışmaması için elinizi unlayarak form vermelisiniz)
  8. Tüm açık kısımlar kapanınca elinizi unlayın ve bazlama üzere üzerine hayli ezmeden yavaşça bastırarak hal verin (bu biçimdece üzerinde biraz un olmuş olacak ve tavaya yapışmayacak)
  9. Tüm harç bitene kadar birebir süreci uygulayın. çabucak sonrasında tavaya yağ ekleyin.
  10. Patates bazlamasını içine koyun ve altı kızarana kadar orta ateşte pişirin. sonrasındasında aksi yüz ederek pişirmeye devam edin. Her yeri kızarınca havlu kağıt serili servis tabağına alabilirsiniz.
  11. Ben yanına nane ve kekik ile karıştırdığım yoğurt hazırlayarak servis ettim. Batırarak yediğinizde mükemmel bir lezzet oluyor size de tavsiye ediyorum ???????? Deneyecek herkese afiyet olsun ????.
Kahvaltılık Dolgulu Patates Bazlaması (10 Dakikada Bazlamadan Güzel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı