bencede
Active member
Kahvaltılık Ekmek Dilimleri Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet baget ekmek ( 20 dilim kadar) (Somon yada istediğiniz diğer ekmekte olur)
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 7-8 kol maydanoz
- Yarım kangal sucuk ( dilimlenmiş )
- Bir kase kaşar peyniri ( rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kekik
- Gereğince
- Tuz ve karabiber
- İsteğe bağlı ( yarım kırmızı kapya biber )
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ekmeklerimizi dilimler halinde keselim.
- Zeytinyağ, tereyağ, maydanoz, sarımsak tuz ve kekik mutfak robotundan çekin yada incecik bıçak sayesinde doğrayabilirsiniz.
- Hazırlamış olduğunuz karışımı ekmek dilimlerinin üzerine sürüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerlerine birer dilim sucuk koyup sucukların üzerine kaşar peyniri serpiştirin.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar kızartıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.