Kahvaltılık Karışık Güveç

bencede

Active member
Kahvaltılık Karışık Güveç Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tane yeşil sivri biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane domates
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım halka kadar sucuk
  • 10 tane mantar
  • Yumurta (istediğiniz miktar)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • Biraz kekik
  • Kapları yağlamak için az ölçü tereyağı
Üzerine :

  • Kıyılmış maydonoz
Kahvaltılık Karışık Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle biberler, mantar ve domates küp biçimde doğranır.
  2. Dilerseniz biberleri halka doğrayabilirsiniz.
  3. Sucuklar halka olarak ya da 2′ ye bölünmüş biçimde doğranır. Kaşar peyniri rendelenir.
  4. Tavada sucuklar gerili önlü epeyce pişirmeden sotelenir. bir daha sucuk yağında biberler ve domatesler hayli pişirmeden sotelenir.
  5. Güveç kapıları tereyağı ile yağlanarak içine evvel sucuklar yerleştirilir.
  6. Üzerine mantar, biber, en üste domates eklenir.
  7. Son evrede üzerine yumurta kırılır. Boş kalan kısımlara rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. (dilerseniz kaşar peyniri küp doğrayıp içine de karıştırabilirsiniz.).
  8. Tuz ve baharatlar ekledikten daha sonra 200 derece fırında kaşar peyniri kızarıp yumurtalar da pişene kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirilir.
Afiyet olsun ????.

Kahvaltılık Karışık Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst