bencede
Active member
Kahvaltılık Kırpık Böreği (Tavada) Tanımı İçin Materyaller
Su böreği tadında kahvaltılarınız da eşlik edecek pratik ve nefis bir börek.
Püf noktalarına dikkat edersek börek hayli hoş olacaktır.
Lezzetinin artması için tereyağ kullandım siz isterseniz yarım çay bardağı sıvı yağ kullanabilirsiniz isteğe nazaran maydanoz koyabilirsiniz tuzunu kesinlikle peynirin tuzuna nazaran ayarlayalım.
Böreğin bir yüzü pişerken kapak kapatalım daha hoş pişsin altüst çevirdikten daha sonra kapağı kapatmayalım.
Tavayı kesinlikle yağlayalım pişirirken ortada bir tavayı sallayalım altına yapışmasın.
Börek pişerken başından ayrılmayalım altına denetim edelim.
- 2 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı erimiş tereyağ
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz ( tuzuna nazaran ayarlayın)
- Maydanoz
Su böreği tadında kahvaltılarınız da eşlik edecek pratik ve nefis bir börek.
Püf noktalarına dikkat edersek börek hayli hoş olacaktır.
Lezzetinin artması için tereyağ kullandım siz isterseniz yarım çay bardağı sıvı yağ kullanabilirsiniz isteğe nazaran maydanoz koyabilirsiniz tuzunu kesinlikle peynirin tuzuna nazaran ayarlayalım.
Böreğin bir yüzü pişerken kapak kapatalım daha hoş pişsin altüst çevirdikten daha sonra kapağı kapatmayalım.
Tavayı kesinlikle yağlayalım pişirirken ortada bir tavayı sallayalım altına yapışmasın.
Börek pişerken başından ayrılmayalım altına denetim edelim.
- Derin bir kasenin ortasında yumurtaları düzgünce çırpalım.
- Eritilmiş tereyağ, süt, karbonat, tuz, ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Yufkaya 4’e katlayalım daha sonra yeniden katlayalım üçgen haline gelen yufkayı en ucundan başlayarak şerit şerit keselim yufkaları sosun içine batıralım yağlanmış tavaya yarısını yerleştirelim.
- Beyaz peynir, maydanoz, serpelim.
- Öteki kalan yufkayı da peynirin üzerine yerleştirelim.
- Vaktiniz var ise 1-2 saat dinlendirelim.
- Kısık ateşte alt üst kapak sayesinde çevirerek pişirelim afiyet olsun.