bencede
Active member
Kahvaltılık Köz Biber Mezesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 8 adet büyük uzunluk kapya biber
- 5-6 diş sarımsak
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 3-4 adet ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kapya biberler yıkanır, bir iki yerinden delik delinir.
- 200 derecede fırında közlenir.
- daha sonra sıcakken poşete konup ağzı kapalı 10 dakika beklenir ve soyulur, çekirdekleri alınıp, küçük küçük doğranır.
- Bir tencereye yağ konur, küçük doğranan sarımsaklar bir ölçü kavrulur.
- Üzerine doğranmış kapya biber ve başka gereçler konur(ceviz hariç), 10 dakika pişirilir ve kavanoza boşaltılır.
- Soğuduğunda küçük küçük kırılan cevizler ek edilip karıştırılır.
- Buzdolabında koruma edilir.