Kahvaltılık Krep

bencede

Active member
Kahvaltılık Krep Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
Pişirmek İçin

  • Sıvı yağ
Kahvaltılık Krep Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Krep hazırlamak için un, süt ile hiç topak kalmayana kadar yeterlice çırpalım.
  2. Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpalım. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edilecek.
  3. Teflon tavaya sıvı yağ koyup fırça ile yayalım.
  4. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru döküp, sağa sola eğerek yayalım.
  5. Her iki tarafını çevirerek yavaşça kızarana kadar orta ateşte pişirelim.
  6. Tüm harcımız bitene kadar bu sürece devam edelim. Krep tanımımız hazır. Deneyeceklere afiyet olsun????
 
Üst