bencede
Active member
Kahvaltılık Krep Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurta
- 2 su bardağından biraz az un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Krep hazırlamak için un, süt ile hiç topak kalmayana kadar yeterlice çırpalım.
- Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpalım. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edilecek.
- Teflon tavaya sıvı yağ koyup fırça ile yayalım.
- Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru döküp, sağa sola eğerek yayalım.
- Her iki tarafını çevirerek yavaşça kızarana kadar orta ateşte pişirelim.
- Tüm harcımız bitene kadar bu sürece devam edelim. Krep tanımımız hazır. Deneyeceklere afiyet olsun????