bencede
Active member
Kahvaltılık Menemen Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet domates
- 4 adet biber
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet yumurta
- Biraz kaşar
- Soğanları ve biberleri minicik biçimde doğruyoruz.
- Domateslerin de kabuklarını soyup onu da minik minik doğruyoruz. Kaşarı rendeliyoruz yahut doğruyoruz.
- Tavada tereyağı erittikten daha sonra soğanla biberleri atıyoruz. (üzerine bir çimdik tuz katarsanız daha çabuk kavrulacaktır. ).
- Soğanlar ve biberler kavrulduktan daha sonra domatesi ekliyoruz ve domateslerde piştikten daha sonra yumurtaları kırıyoruz.
- Üzerine tuzunu ve biraz pul biber katıyoruz.
- Yumurtalar da pişince kaşarı ekliyoruz. Kaşar da eriyince menemenimiz hazır. Afiyet şifa olsun.