bencede
Active member
Kahvaltılık/Mezelik Peynir Tarator Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Soğuk tüketilmesi tavsiye edilir(1. 5-2 saat kadar buzdolabında beklemesi kâfi olacaktır).
İster meze olarak ister kahvaltılık sos/ezme üzere tüketilebilir.
Sıcak aperatif olarak tüketmek isteyenler üstteki adımları tamamladıktan daha sonra içerisine 3 yumurta kırdıktan daha sonra güzelce karıştırıp taze yahut bayat ekmek dilimleri üzerine sürerek 180 °c ısıtılmıi fırında üst ızgara + fan modunda 5-10 dk kadar karışımın yüzeyi sertleşene kadar pişirerek tüketebilir.
Afiyet olsun.
- 1 kg süzme beyaz peynir
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bakılırsa acı/tatlı)
- 4 çay kaşığı kekik
- 2-3 çay kaşığı pul biber ( isteğe bakılırsa acı/tatlı)
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı tatlı toz biber
- 3 diş sarımsak (orta yahut büyük dişler olması önemli)
Not EkleTanımı Yazdır
- Peyniri derin bir kabın içerisine boşaltıp formunun kaybedene kadar bir süre çatalın zıddıyla eziyoruz.
- Salçaları içerisine ekliyoruz.
- Sarımsakları içerisine rendeleyerek ekliyoruz.
- Peynirin beyazını görmeyene kadar ezerek karıştırıyoruz (karışmamış peynir kalmaması için ortada alt üst yapmak önemli).
- Karışım salça ile birlikte güzelce kırmızıya çaldığında ve karışmamış peynir kalmadığında baharatları dağıtarak ekliyoruz.
- Baharatların homojen bir biçimde dağılması için 5-6 dk daha karıştırıyoruz.
Soğuk tüketilmesi tavsiye edilir(1. 5-2 saat kadar buzdolabında beklemesi kâfi olacaktır).
İster meze olarak ister kahvaltılık sos/ezme üzere tüketilebilir.
Sıcak aperatif olarak tüketmek isteyenler üstteki adımları tamamladıktan daha sonra içerisine 3 yumurta kırdıktan daha sonra güzelce karıştırıp taze yahut bayat ekmek dilimleri üzerine sürerek 180 °c ısıtılmıi fırında üst ızgara + fan modunda 5-10 dk kadar karışımın yüzeyi sertleşene kadar pişirerek tüketebilir.
Afiyet olsun.