Kahvaltılık/Mezelik Peynir Tarator

bencede

Active member
Kahvaltılık/Mezelik Peynir Tarator Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg süzme beyaz peynir
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bakılırsa acı/tatlı)
  • 4 çay kaşığı kekik
  • 2-3 çay kaşığı pul biber ( isteğe bakılırsa acı/tatlı)
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • 3 diş sarımsak (orta yahut büyük dişler olması önemli)
Kahvaltılık/Mezelik Peynir Tarator Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Peyniri derin bir kabın içerisine boşaltıp formunun kaybedene kadar bir süre çatalın zıddıyla eziyoruz.
  2. Salçaları içerisine ekliyoruz.
  3. Sarımsakları içerisine rendeleyerek ekliyoruz.
  4. Peynirin beyazını görmeyene kadar ezerek karıştırıyoruz (karışmamış peynir kalmaması için ortada alt üst yapmak önemli).
  5. Karışım salça ile birlikte güzelce kırmızıya çaldığında ve karışmamış peynir kalmadığında baharatları dağıtarak ekliyoruz.
  6. Baharatların homojen bir biçimde dağılması için 5-6 dk daha karıştırıyoruz.
Karışımımız hazır afiyet olsun.

Soğuk tüketilmesi tavsiye edilir(1. 5-2 saat kadar buzdolabında beklemesi kâfi olacaktır).

İster meze olarak ister kahvaltılık sos/ezme üzere tüketilebilir.

Sıcak aperatif olarak tüketmek isteyenler üstteki adımları tamamladıktan daha sonra içerisine 3 yumurta kırdıktan daha sonra güzelce karıştırıp taze yahut bayat ekmek dilimleri üzerine sürerek 180 °c ısıtılmıi fırında üst ızgara + fan modunda 5-10 dk kadar karışımın yüzeyi sertleşene kadar pişirerek tüketebilir.

Afiyet olsun.
 
Üst