Kahvaltılık Sokak Simidi

bencede

Active member
Kahvaltılık Sokak Simidi Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2, 5-3 su bardağı un
Dış yüzeyi için;

  • 1 kahve fincanı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
Bulamak için;

  • Yarım çay bardağı susam
Kahvaltılık Sokak Simidi Tanımı Yapılışı

Herkese merhabalar, en az fırından aldığınız kadar mükemmel bir simit tanımı paylaşıyorum. Pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmez bir kesimi olacağına inanıyorum????????.

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlıyoruz. Sabah 1 saat erken kalkıp hazırlayabilirsiniz???????? derince bir karıştırma kabına 2, 5-3 su bardağı unu eleyip ortasını çukur açıyoruz.
  2. ondan sonrasında yarım çay bardağı süt (hafifçe ılık olursa daha iyi), yarım çay bardağı su, 1 kahve fincanı zeytinyağı ekliyoruz. 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 1 paket instant kuru mayamızı da eleyip karışıma ek ediyoruz.
  3. Tüm bu gereçleri elimizle güzelce yoğurup üstünü örtüp en az 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Hamurumuz mayalanırken başka tarafta bir kasenin içine 1 kahve fincanı pekmezi koyup yarım çay bardağı su ile açıyoruz.
  5. Akabinde bir tavaya yarım çay bardağı susamı koyup ocağınız kısık bir biçimde rengi yavaşça yoğunlaşana dek kavuruyoruz.
  6. Kavurup sıcaklığı çıkan susamı küçük bir tepsiye alıyoruz. Bu süreçleri yapana dek oldukcatan hamurumuz kabarmış oluyor????????
  7. Kabaran hamurumuzu elimizle biraz daha yoğurup 10 ila 12 adet bezeye bölüyoruz.
  8. Böldüğümüz tüm bezeleri elimizle ince uzun rulo haline getiriyoruz. Toplam rulo sayısı çift olmalı ki simidimiz için eşit sayı olabilsin.
  9. çabucak sonrasında bir ruloyu alıp ötekini de döndürerek saç örgüsü üzere sarıp uçlarını birleştirip yuvarlak simit formunu oluşturuyoruz.
  10. Oluşan simitlerimizi evvel pekmezli suya akabinde süratlice susama bulayıp yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz. Ben bu hamurdan toplam 6 adet simit çıkardım. Tüm simitler hazır olunca yaklaşık 10 dakika tepsi mayası yapıyoruz.
  11. Evvelce ısıtılmış 180° fırında (ankastre ve turbo fanlı fırınlarda dikkatli olmalısınız) 10 ila 15 dakika üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Pişen simitlerinizi servis tabağına alıp kahvaltınızda sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun, memnun haftasonları????????????????.
 
Üst