bencede
Active member
Kahvaltılık Yağlı Sirkeli Yeşil Biber Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 kg yeşil biber
- 5 baş sarımsak
- 6 adet cin biber
- 4 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 litre üzüm sirkesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri yıkayıp suyunu süzdürelim ve sap kısımlarını temizleyelim. 2 parmak kalınlığında keselim hazır edelim. Tıpkı hal cin biberlerini de yıkayıp ufak ufak keselim.
- Sarımsaklarında kabuklarını soyup yıkayalım. Her bir diş sarımsağı 2 ye 3 e keselim. Büyük geniş bir tencereye sıvı yağı tuzu ve sirkeyi boşaltalım. Ocağın büyük gözüne alıp altını yüksek ayar açalım.
- Sirkeli karışım ısınınca biberlerin ve sarımsakların yarısını boşaltalım. Orta ara karıştırıp biberler sararana dek ocakta kaynatalım.
- Biberler sararınca süzgeç yardımı ile tepsiye aktaralım. Biber ve sarımsakları başka kalan yarısını da bu türlü sarartalım ve tepsiye kalan sirkeli yağlı suyu ile bir arada dökelim soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca biberler kavanoza koyup kalan suyunu üzerine dökelim ve buzdolabında koruma edelim. Sıcak ortama koymayın buzdolabında koruma edin. 2 sene kadar dolapta dursa birşey olmayacaktır. Kahvaltılarınızda hayli hoş farklı bir lezzet. Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????