bencede
Active member
Kahvaltının Tacı Olmaya Aday
Kaşarlı Domates Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Kaşarlı Domates Kızartması Tanımı Yapılışı

- 2 büyük diş sarımsak
- 1 adet orta uzunluk domates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Çok az kimyon
- 1 dilim kaşar

- Orta uzunluk tavaya yağımızı koyup sarımsakları ince küçük doğrayalım.
- Orta derece ateşte kavuralım. Buram buram sarımsağın (sevenler için) alımlı kokusu tüm meskeni sardığında ????
- Kabuğu soyulup halka doğranmış domatesleri dizelim.
- Domateslerin altı sarımsak ile kızarırken üzerine tüm baharat ve tuzumuzu damak zevkinize nazaran ekleyelim.
- 2-3 dakika daha sonra domates halkalarını zıt çevirelim.
- Her iki tarafı kızaran domateslerin üzerine ister ince küçük modüller halinde doğranmış(ben bunu tercih ettim)
- İster rendelenmiş olarak katalım ve kapak kapatıp kaşar eriyinceye kadar kısık ateşte pişirelim.
- Servise hazır, tüm sevenlerinizi sofraya kokusu ve lezzetiyle davet edecek bi lezzet