Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote

bencede

Active member
Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller

  • 300-400 gram mantar
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet çarliston ya da sivri biber
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri (üzerini örtecek kadar)
  • Bir tutam kırmızı toz biber
Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle mantarlarımızın haricindeki ince kabuğu soyalım ve nemli bir bezle ya da peçeteyle temizleyelim.
  2. Dilerseniz yıkayabilirsiniz lakin suyunu fazlaca fazla bırakabilir.
  3. Temizlediğimiz mantarları büyüklüğüne nazaran 2 ya da 4 modüle bölelim.
  4. Soğan ve biberleri de yemeklik bir biçimde doğrayıp kenara alalım.
  5. Tavamıza tereyağ ve zeytinyağını alalım.
  6. Biraz ısıtalım ve içine mantarlarımızı alıp, suyunu çekene kadar kavuralım.
  7. Kavrulan mantarlara evvel soğanı ekleyip biraz döndürelim, akabinde biberleri ekleyelim ve yumuşayana birkaç dakika kavuralım.
  8. Üzerine karabiber ve tuzunu ekleyip, karıştıralım.
  9. En son üzerini kaplayacak biçimde kaşar peyniri yerleştirip, bir ölçü kırmızı toz biber serpelim ve kapağını kapatıp, kısık ateşte kaşar peyniri eriyene kadar bekletelim.
Afiyet olsun ????????.

Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst