bencede
Active member
Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 300-400 gram mantar
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet çarliston ya da sivri biber
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri (üzerini örtecek kadar)
- Bir tutam kırmızı toz biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle mantarlarımızın haricindeki ince kabuğu soyalım ve nemli bir bezle ya da peçeteyle temizleyelim.
- Dilerseniz yıkayabilirsiniz lakin suyunu fazlaca fazla bırakabilir.
- Temizlediğimiz mantarları büyüklüğüne nazaran 2 ya da 4 modüle bölelim.
- Soğan ve biberleri de yemeklik bir biçimde doğrayıp kenara alalım.
- Tavamıza tereyağ ve zeytinyağını alalım.
- Biraz ısıtalım ve içine mantarlarımızı alıp, suyunu çekene kadar kavuralım.
- Kavrulan mantarlara evvel soğanı ekleyip biraz döndürelim, akabinde biberleri ekleyelim ve yumuşayana birkaç dakika kavuralım.
- Üzerine karabiber ve tuzunu ekleyip, karıştıralım.
- En son üzerini kaplayacak biçimde kaşar peyniri yerleştirip, bir ölçü kırmızı toz biber serpelim ve kapağını kapatıp, kısık ateşte kaşar peyniri eriyene kadar bekletelim.
Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı