Kahvaltıya Çemen Tanımı

bencede

Active member
Kahvaltıya Çemen Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo kırmızı pul biber
  • Çamanlık baharat
  • 3 litre kemik suyu
  • 6-7 baş sarımsak
Kahvaltıya Çemen Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kemik suyunu kaynatıp, sıcak biçimde bekletin.
  2. Biber ve baharatları büyük bir kapta karıştırın.
  3. Suyunu süzdüğünüz kemik suyunu yavaş yavaş biberin üzerine karıştırarak ekleyin.
  4. Suyun tamamından 1 su bardağı ayırıp daima karıştırarak ekleyin.
  5. En sona rondodan sarımsakları çekip içine ekleyin ve oldukçaça karıştırın.
  6. Üzerini bir kapak tepsi üzere rastgele bir şeyle kapak bakılırsavi nazarancek şeklide kapatın.
  7. Üzeri kapalı biçimde yarım saat bekleyin ve yoğunlaşmış durumda ise kalan suyunda ekleyip karıştırın.
  8. Kıvamı epey kıymetli zira biber durdukça suyunu çekecek ve katılaşacaktır. Denetimli olmak lazım. Kahvaltılarda, bilhassa tost ortasında ve poğaçalarda fazlaca hoş bir tat elde edersiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun. ???? ????
Kahvaltıya Çemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst