bencede
Active member
Kahvaltıya Değişik Tanım Arayanlar İçin Rulo Biberler Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurunuz artarsa küçük küçük kesip kızartabilirsiniz afiyet olsun.
- 1 su bardağı oda ısısında süt
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı sirke
- 3 su bardağı un( herkeste tıpkı gitmeyebilir denetimli olun)
- 15 tane köy biber çarliston biber
- Ben diyarbakır biberlerinden kullandım
- 100 gr kaşar
- 100 gram beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay bardağı susam
- 3 kaşık süt 2 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Genişçe bir kabın içine süt, maya ,şeker eklenir karıştırılır.
- Yarım su bardağı un eklenip karıştırılır .
- Kabın üstüne bir örtü ekleyerek mayalanması için 10 dakika bekletilir.
- 10 dakikanın sonunda öbür gereçlerde eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Bir çorba kaşığı kadar yağla hamuru toplayıp üstüne streç geçirilip 25 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Öbür yandan peynirleri rende yapıp içine maydanoz doğrayıp hazırlıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu un serili masamıza alıp oklavayla açıyoruz .
- Dikdörtgen biçiminde açıyoruz.
- Açtığımız hamurun üzerine fırça sayesinde süt sürüyoruz .
- çabucak sonrasında her tarafına susam döküyoruz, onun üstüne 2 çorba kaşığı kadar un serpiştiriyoruz ve hamurumuzu aykırı çeviriyoruz.
- Rulet sayesinde ince şeritler halinde kesiyoruz ve fırça sayesinde süt sürüyoruz.
- Biberlerimiz fotoğraftaki üzere içini çekirdeklerini temizleyip peynirlerimizi içine yerleştiriyoruz.
- sonrasındasında şerit halinde kesmiş olduğumuz hamurları biberlerin etrafına sarıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
Hamurunuz artarsa küçük küçük kesip kızartabilirsiniz afiyet olsun.