Kahvaltıya Havuç Patates Yuvasında Yumurta

bencede

Active member
Kahvaltıya Havuç Patates Yuvasında Yumurta Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet büyük havuç
  • 1 orta uzunluk patates
  • 4 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 parmak uzunluğunda sucuk
Kahvaltıya Havuç Patates Yuvasında Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Havucu ikiye bölüp bir saat kadar tuzlu suda bekletelim kolay doğranması için.
  2. Havuçları evvel düz kesip daha sonra kürdan inceliğinde uzun uzun kesiyoruz.
  3. Patatesleri de evvel halka kesip daha sonra uzun uzun tıpkı incelikte kesiyoruz.
  4. Sucuğuda da küçük küpler halinde doğruyoruz.
  5. Kabımıza doğradığımız patatesleri havuçları koyuyoruz.
  6. Bir tane yumurtamızı içine kırıyoruz.
  7. Unu, sucukları ,tuzunu, baharatını ekliyoruz.
  8. Tavamıza sıvı yağımızı ekleyip porsiyonlar halinde yavaşça ortalarını açarak koyuyoruz.
  9. Tavanın kapağını kapatıyoruz 5 dakika kadar alt tarafı pişip yavaşça kızarıyor.
  10. Spatula ile havuçlu patateslerimizi çeviriyoruz.
  11. Üst tarafı da hem pişip hem yavaşça kızarıyor yine çeviriyoruz üst taraflarına yumurtalarımızı tam ortasına kırıyoruz.(yumurtalar büyük olursa beyazı taşma yapar ben beyazının yarısını kullandım).
  12. İstediğiniz ayarda yumurtanızı pişirin ve afiyetle servis yapıp yiyin.
Şık görünüşü hoş ve epey lezzetli bir tanım istek ediyorsanız sıvı yağ yerine tereyağ kullanırsanız. Daha da lezzetli olur. Şimdiden afiyet sıhhat olsun, ????
☺
.

Kahvaltıya Havuç Patates Yuvasında Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst