Kahvaltıya, İkindi Çayına Kaygana

bencede

Active member
Kahvaltıya, İkindi Çayına Kaygana Tanımı İçin Gereçler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • Bir fiske tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 tane yeşil soğan
  • 50-70 gram beyaz peynir
  • 2-3 dilim kaşar peynir
  • Sıvı yağ
Kahvaltıya, İkindi Çayına Kaygana Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un, süt, yumurta ve tuzu karıştıralım.
  2. Küçük küçük doğranılan öteki tüm materyalleri gerece ekleyip karıştıralım.
  3. Yağ ile ıslatılıp ısınmış tavaya kepçe ile koyup alt üst kızartalım. Afiyet olsun.
Not: kızartırken alt üst çevirmek için tava kapağını kullandım. Çevirirken yanmaması için kapağı da yağladım. Bardak ölçüsü 200 ml. Kullandım. 5 adet kaygana çıktı.

Kahvaltıya, İkindi Çayına Kaygana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst