bencede
Active member
Kahvaltıya Omlet Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 3-4 kol maydanoz
- Küçük bir kırmızı biberin yarısı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çırpılan yumurtaların üzerine rendelenen peynirler, ince ince doğranan kırmızı biber, maydanoz ve tereyağı hariç öteki materyaller eklenir, karıştırılır.
- Tavaya aldığımız eriyen tereyağının üzerine yayılır, tavanın kapağı kapatılır.
- Ocağın küçük kısmında pişirildikten daha sonra aksi çevrilir, başka yüzü de pişirilir.
- Sıcak sıcak servis edilir.
