bencede
Active member
Kaşarlı Omlet Tanımı İçin Materyaller
Bismillahirrahmanirrahim ????.
- 2-3 adet yumurta
- Tuz
- Toz biber (İsteğe bağlı)
- Kaşar peyniri rendesi
- 1 tatlı kaşığından az elenmiş un (İsteğe bağlı katmasanız da olur lakin ben göz sonucu kattım)
Bismillahirrahmanirrahim ????.
- Tüm materyalleri bir hoş karıştıralım.
- Margarin yahut zeytinyağını tavaya alıp ısıtalım.
- Kısık ateşte hazırladığımız yumurtayı katıp pişirelim.
- Pişmeye yakın yumurtanın yarısına rendelemiş olduğumuz kaşarı ekleyelim ve başka tarafı ile üzerine kapatalım d biçiminde olacaktır kısık ateşte önlü gerili kızartabilirsiniz.Omletiniz hazır afiyet olsun.Not: omleti pişirirken dilerseniz üstüne tencere kapağı ile kapatabilirsiniz.
- Kısık ateşte pişirin ve rendelenmiş kaşar olması daha kolay erimesine yardımcı olacaktır dilerseniz dilimleyip de katabilirsiniz ????.