Kaşık Dökmesi

bencede

Active member
Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Materyaller

  • ︎2 adet yumurta
  • ︎1 su bardağı yoğurt
  • ︎1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • ︎1 çay kaşığı tuz
  • ︎1 paket kabartmatozu
  • ︎1,5 su bardağı un
Kaşık Dökmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karıştırma kabına sıvı materyalleri alıp pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  2. Üzerine kabartmatozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  3. Tavamızı epey az yağlayalım ve kızdıralım.
  4. Hamurdan birer kaşık koyalım ve yavaşça yayalım.
  5. Hamurun altı kızardıktan daha sonra öteki tarafını da pişirelim.
  6. Orta ateşin bir tık altında pişirelim ki içi de hoş pişsin hamurumuz bittikten daha sonra servise hazır.
    Afiyet olsun.
Kaşık Dökmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst