bencede
Active member
Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- ︎2 adet yumurta
- ︎1 su bardağı yoğurt
- ︎1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- ︎1 çay kaşığı tuz
- ︎1 paket kabartmatozu
- ︎1,5 su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına sıvı materyalleri alıp pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Üzerine kabartmatozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Tavamızı epey az yağlayalım ve kızdıralım.
- Hamurdan birer kaşık koyalım ve yavaşça yayalım.
- Hamurun altı kızardıktan daha sonra öteki tarafını da pişirelim.
- Orta ateşin bir tık altında pişirelim ki içi de hoş pişsin hamurumuz bittikten daha sonra servise hazır.
Afiyet olsun.