Kaşıkçı’nın katillerinin yaşadığı lüks hayat şoke etti: Ceza yerine ödül vermişler

SuGiBi

New member
Kaşıkçı’nın katillerinin yaşadığı lüks hayat şoke etti: Ceza yerine ödül vermişler Üç yıl evvel İstanbul’da suikastla öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı öldürmekten karar giyen şahısların Suudi Arabistan’da, hükümetin işlettiği güvenlik komplekslerinde epey uygun kaidelerde yaşadıkları ortaya çıktı. Suudi istihbaratının üst seviye üyeleriyle bağlı bir kaynağa bakılırsa, krallık tarafınca Cemal Kaşıkçı’yı öldürmekten karar giyen en az üç kişi, Riyad’da hükümet tarafınca işletilen bir güvenlik kompleksinde ‘yedi yıldızlı bir konaklama biriminde’ fazlaca âlâ kurallarda yaşıyor ve çalışıyor.

The Guardian’ın haberine nazaran; suikastçıların, Suudi Arabistan’ın berbat şöhretli hapishanelerinde değil, lüks villalarda ve binalarda kaldıkları söyleniyor. Kaynak, adamları gördüğünü öne süren iki şahitle konuştuğunu aktarıyor. Buna bakılırsa mahkumlar, kaldıkları yerdeki spor salonu ile çalışma alanlarını istedikleri vakit kullanabiliyor ve bununla birlikte aileleri de onları sık sık ziyaret edebiliyor. Kaynak, onların çok ‘rahat’ göründüklerini söylemiş oldu.

CEMAL KAŞIKÇI OLAYI

Muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, nikah süreçleri için 2 Ekim 2018’de geldiği, İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan tekrar çıkmayınca, öldürüldüğü Suudi makamlarca itiraf edilmişti.

Cinayeti araştırma sürecinde Türkiye’nin de gayretleri ve dünyayı mevzuyla ilgili bilgilendirmesiyle soruşturma yürütülmüş ve Cemal Kaşıkçı’nın cinayetiyle ilgili Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın sorumluluğu üstlendiği açıklanmıştı. Prens, “O bakılırsavliler benim nezaretim altındaydı, bu benim sorumluluğumda” demişti.

23 Aralık 2019’da alınan karar doğrultusunda beş kişi; Türki Müşerrif eş-Şehri, Velid Abdullah eş-Şehri, Fehd Şebib el-Belevi, Becerikli Abdülaziz Mutreb ve Salah Muhammed et-Tubeyki, Kaşıkçı’yı öldürdükleri nedeni öne sürülerek idama mahkum edildi. İsmi açıklanmayan üç sanık, ‘suçu gizlemek ve kanunları çiğnemek’ hatasıyla toplam 24 yıllık mahpus cezasına çarptırıldı.