bencede
Active member
Kavurmalı Kapama Tanımı İçin Gereçler
İç gereci;
Not EkleTanımı Yazdır
İç gereci;
- 250 gr kavurma
- 1/2 (yarım) su bardağı süt mısır
- 2 adet kapya biber
- 100 gr kaşar peyniri
- 2 su bardağı süt (ılık olacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Su bardağına toz şeker ve mayayı koyun karıştırın ve üzerini ılık suyla doldurun.
- Derince bir kabın içine yerleştirin.
- Ilık süt,sıvı yağ ve yumurta akını ekleyin .
- Kabaran mayayla birlikte yeterlice karıştırın.
- Tuzu ekleyin ve yavaş yavaş un ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurları bezelere ayırın, merdane sayesinde inceltin .
- İçine materyalleri görseldeki üzere ekleyin .
- Hal verin tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün.
- Evvelden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.