Kavurmalı Kapama

bencede

Active member
Kavurmalı Kapama Tanımı İçin Gereçler

İç gereci;

  • 250 gr kavurma
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt mısır
  • 2 adet kapya biber
  • 100 gr kaşar peyniri
Hamur için;

  • 2 su bardağı süt (ılık olacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
  • Tuz
Kavurmalı Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Su bardağına toz şeker ve mayayı koyun karıştırın ve üzerini ılık suyla doldurun.
  2. Derince bir kabın içine yerleştirin.
  3. Ilık süt,sıvı yağ ve yumurta akını ekleyin .
  4. Kabaran mayayla birlikte yeterlice karıştırın.
  5. Tuzu ekleyin ve yavaş yavaş un ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
  6. Hamurları bezelere ayırın, merdane sayesinde inceltin .
  7. İçine materyalleri görseldeki üzere ekleyin .
  8. Hal verin tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün.
  9. Evvelden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Kavurmalı Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst