bencede
Active member
Kaygana (Erzincan Usulü) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (boza kıvamında olmalı)
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyalleri bir kapta güzelce karıştırın.
- çabucak sonrasında kızartmak için tencereye sıvı yağ koyun.
- Kaygana bol sıvı yağda daha güzel kabarıp kızarıyor. Buna dikkat edin.
- Yağı kızdırın kesinlikle. Hamur dağıtma aparatınız varsa tencereye onunla dökün. Yoksa da bir kepçe sayesinde da dökebilirsiniz.
- Ufak ufak eşit biçimde dökmeye dikkat edin.
- Bir tarafı güzelce kızardıktan daha sonra öteki tarafını çevirin.
- İki tarafta kızardıktan daha sonra servis tabağına alın. Hepsi kızardıktan daha sonra pekmez yahut reçel ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.