Kaygana (Erzincan Usulü)

bencede

Active member
Kaygana (Erzincan Usulü) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (boza kıvamında olmalı)
Kızartmak için

  • Sıvı yağ
Kaygana (Erzincan Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bütün materyalleri bir kapta güzelce karıştırın.
  2. çabucak sonrasında kızartmak için tencereye sıvı yağ koyun.
  3. Kaygana bol sıvı yağda daha güzel kabarıp kızarıyor. Buna dikkat edin.
  4. Yağı kızdırın kesinlikle. Hamur dağıtma aparatınız varsa tencereye onunla dökün. Yoksa da bir kepçe sayesinde da dökebilirsiniz.
  5. Ufak ufak eşit biçimde dökmeye dikkat edin.
  6. Bir tarafı güzelce kızardıktan daha sonra öteki tarafını çevirin.
  7. İki tarafta kızardıktan daha sonra servis tabağına alın. Hepsi kızardıktan daha sonra pekmez yahut reçel ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.
Kaygana (Erzincan Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst