Kendini Pamuk Zanniçin Pişi

bencede

Active member
Kendini Pamuk Zanniçin Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 4.5 su bardağından 2 parmak fazla un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kendini Pamuk Zanniçin Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle toz olan gereçleri kabımıza alalım ve güzelce karıştıralım.
  2. daha sonrasında yavaş yavaş sıvı materyallerimizi eklemeye başlayalım.
  3. Sıvıları kattıktan daha sonrası aslında benim de biraz hudut olduğum ele yapışma kısmı lakin inanın sonuca değiyor. Ele yapışacağı için sizi biraz zorlayabilir bu kısım.
  4. Bilhassa öbür un eklemesi yapmıyoruz zira sertleşebilir. Ve pişimiz o yumoş pamukluğunu kaybeder. Elinizi yağlarsanız biraz daha rahat oluyor.
  5. Hamuru toparlayıp 1 saat dinlenme için üzerini örtüp bırakalım.
  6. Tezgahın üzerine un serpelim ve 1 saat mayalanan hamurumuzu kabımızın ortasından çıkarıp oraya alalım.
  7. Un serptiğimiz alanda hamurumuzu oradaki unla bir arada toparlamak daha kolay oluyor.
  8. Toparladığımız hamurumuzdan küçük kesimler keselim.
  9. Bunları elle biraz açma ve düzeltme yaptıktan daha sonra kızgın yağda güzelce kızartalım.
Kendini Pamuk Zanniçin Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst