Kiran Rao, Hint Sinemasının Küresel Büyümesinin Bir Yansıması Olarak Laapataa Hanımları Üzerine

SuGiBi

New member
Yeni Delhi:

Kiran Rao'nun yönetmenliği Laapataa bayanlar Hindistan'ın Oscar'lara resmi girişi olarak seçildikten sonra bir kez daha izleme listelerimizin başında yer alıyor. Haberler'ye konuşan gururlu film yapımcısı, ortamına ve kültürel farklılıklara rağmen küresel izleyicinin filmle bağ kuracağına inandığını söyledi.

“Filmin o kadar evrensel temalara değindiğini düşünüyorum ki, her türlü kültürel engeli, dili, kırsal ve kentsel düşünceyi aşacağını ve bir kızkardeşlik hikayesi, bir kardeşlik hikayesi olarak hitap edeceğini umuyorum. Kiran Rao, filmden kısa bir süre sonra verdiği bir röportajda şunları söyledi: “Kadınlar, birbirlerine bakmanın hikayesi. Bunun bir umut hikayesi olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla, filmde insanların küresel olarak bağlantı kurabileceği pek çok şey olduğunu hissediyorum.” duyuru.

Popülerliği mi Laapataa bayanlar Kırsal bir ortamda olsa bile, Hint filmlerinin uluslararası alanda büyüyen bir izleyici kitlesini gösterebilecek misiniz? “Filmlerin ne kadar özgün, köklü ve organik olursa, uluslararası izleyicilere o kadar çekici geldiğini düşünüyorum çünkü size gerçekten farklı bir kültüre, ayrıca bazen bizim için çok ortak olan sorunlara veya endişelere dair bir içgörü penceresi sunuyorlar. Dünya vatandaşları olarak filmin Hindistan'a, belki de bu küçük köye özel olmasına rağmen, hâlâ kadınlar ve ilerlemeye yönelik ortak umutların dilini konuştuğunu düşünüyorum” dedi 50 yaşındaki film yapımcısı.

Kiran Rao'nun yönettiği filmin yapımcılığını Aamir Khan Productions, Kindling Pictures ve Jio Studios üstleniyor. Laapataa bayanlar 1 Mart 2024'te sinemalarda gösterime girdi. Filmde usta oyuncu Ravi Kishan'ın ustaca desteklediği tamamen yeni bir oyuncu kadrosu (Nitanshi Goel, Pratibha Ranta, Sparsh Shrivastav ve Chhaya Kadam) yer alıyor.

Laapataa bayanlar Bir tren yolculuğu sırasında yanlışlıkla yer değiştiren iki gelini konu alan bir film. 2001 yılında Hindistan'ın kırsal kesiminde geçen olay örgüsü, kocalarının gerçek gelinlerini bulma arayışına girmesiyle ortaya çıkıyor ve bir dizi beklenmedik olaya yol açıyor.

Laapataa bayanlar Hintçe, Tamilce ve Malayalamca gibi farklı dillerdeki filmler de dahil olmak üzere 29 filmden oluşan rekabetçi bir listeden 2025 Oscarları için seçildi.