Kısıtlamalardan kaçmak Covid’e yakalanan Hana Horka ömrünü kaybetti!

Aslıhan

Active member
Çekya’da kasti olarak koronavirüse (Kovid-19) yakalanarak birtakım kısıtlamalardan muaf olmaya çalışan 57 yaşındaki müzikçi Hana Horka ömrünü kaybetti.

Çekya’da ünlü müzik kümelerinden Asonance’in solisti Hana Horka, koronavirüs niçiniyle uygulanan kısıtlamalardan muaf olabilmek için eşi ve oğlunun virüse yakalandığı devirde kendisine bilerek koronavirüs bulaştırdıktan daha sonra toplumsal medya hesabından düzgünleştiğini duyurdu.

Horka geçtiğimiz pazar günü yaptığı paylaşımında, “Delta mutasyonundan kurtuldum. Çok renkliydi. Yaşasın, artık saunam var, toplumsal ömrüm var, yüzebileceğim. Yani tiyatro, sauna, konser ve biraz da deniz olacak ömrümde. Hepinize hoş günler dilerim. Hayat benim ve senin için burada” tabirlerini kullandı.

Lakin müzikçi Hana Horka, paylaşımından 2 gün daha sonra, salı günü hayatını kaybetti.

Annesinin vefatına ait açıklama yapan Jan Rek, “Annem 5 gündür hastaydı. Onun kendisine koronavirüs bulaştırdığını birinci başta anlamamıştım. Zira kendisini izole etmemişti. daha sonradan öğrendim ki babam ve ben virüse yakalandığımızda o da isteyerek virüse yakalanmış. Birinci başta bir PCR test yaptırdı ve kararı negatif çıktı. daha sonra hastalandığını anladı ve ikinci bir test yaptırdı, müspet çıktı. Babam ve ben aşı olduk, hastalığı yavaşça atlattık. Yalnızca 3 gün sürdü. Lakin annem aşı olmak istemiyordu. Annemin hastalığı 5 gün sürdü. Kendini uygun hissetmiyordu. Son gün sabah uyandı, üstünü değiştirip yürüyüşe çıktı. Konuta geldiğinde sırtının ağrıdığını söylemiş oldu. Uzanmasını söylemiş olduk ve görünüşe nazaran 10 dakika ortasında ömrünü kaybetti” tabirlerini kullandı.

Rek, annesinin aşı yaptırmamasına karşın aşılarla ilgili komplo teorilerine inanmadığını vurgulayarak, “Görüşü, aşı olmaktansa koronavirüse yakalanma fikrinin daha düzgün olduğuydu” dedi.