Kıymalı Yumurta

bencede

Active member
Kıymalı Yumurta Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram kıyma
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta uzunluk domates
  • Karabiber toz biber kimyon tuz (Siz istediğiniz baharatı dilediğinizce kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım kaşık tereyağı
  • 2 tane yumurta
Süslemek için;

  • Maydanoz
Kıymalı Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yağı tavaya aldıktan daha sonra kıymamızı ekliyoruz.
  2. Kıyma yeterlice kavrulduktan daha sonra küçük küçük doğradığımız soğanları ve tereyağını ekliyoruz.
  3. Soğanlarda düzgünce ezilince sivri biber ve sarımsağı ekliyoruz. Baharatları ekliyoruz.
  4. Bütün materyaller pişince kabuğunu soyduğumuz domatesi ve yarım çay bardağı sıcak suyuda ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.
  5. Son olarak yumurtalarıda ekleyip piştikten daha sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  6. Ben çırparak kullandım yumurtaları siz top şeklindede pişirebilirsiniz.
  7. Maydanozla süslemesini yaptıktan daha sonra yemeye hazır
    ?
    Afiyet olsun.
Kıymalı Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst