bencede
Active member
Kıymalı Yumurta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gram kıyma
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk domates
- Karabiber toz biber kimyon tuz (Siz istediğiniz baharatı dilediğinizce kullanabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım kaşık tereyağı
- 2 tane yumurta
- Maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağı tavaya aldıktan daha sonra kıymamızı ekliyoruz.
- Kıyma yeterlice kavrulduktan daha sonra küçük küçük doğradığımız soğanları ve tereyağını ekliyoruz.
- Soğanlarda düzgünce ezilince sivri biber ve sarımsağı ekliyoruz. Baharatları ekliyoruz.
- Bütün materyaller pişince kabuğunu soyduğumuz domatesi ve yarım çay bardağı sıcak suyuda ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.
- Son olarak yumurtalarıda ekleyip piştikten daha sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Ben çırparak kullandım yumurtaları siz top şeklindede pişirebilirsiniz.
- Maydanozla süslemesini yaptıktan daha sonra yemeye hazır