Köz Biberli Ezme Görüntülü

bencede

Active member
Köz Biberli Ezme Tanımı İçin Materyaller

  • 4-5 adet kapya biberi (isteğe nazaran çoğaltabiliriz)
  • 2 kibrit kutusu kadar peynir
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 bütün ceviz
Köz Biberli Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Merhabalar.Bugün sizlerle hayli hoş bir ezme paylaşacağım.

  1. Öncelikle biberlerimizi fırın tepsisi ne dizelim ve küçük delikler açalım ki pişerken patlamasın.
  2. Biberleri közleyip fırından çıkarttıktan daha sonra saralım yahut poşetleyelim. Soğuması için bekletelim.
  3. bu türlü yaparsak kabukları daha kolay soyulur,sarılı biçimde 15 dakika bekletelim.
  4. Soğuduktan daha sonra kabuklarını soyalım ,çekirdeklerinden ayıralım.
  5. Hazırladığımız biberleri rondoya alalım üzerine iki kibrit kutusu kadar yağlı peynir koyalım.
  6. Bir diş sarımsağı da koyup rondodan geçirelim içerisinde iri kesimlerin kalmamasına dikkat edelim.
  7. Üzerine bir yemek kaşığı sirke,iki yemek kaşığı zeytinyağ, bir yemek kaşığı tahin, nar eksisi katıp rondoda çevirelim. Üzerine kırmızı biber ve tuzunu ek edelim karıştıralım.
  8. 2 tüm cevizi de içerisine katıp rondodan geçirelim. Ezmemiz hazır. İster yemeklerin yanına ister kahvaltı için kullanabileceğiniz şahane bir tat. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????
Köz Biberli Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst