bencede
Active member
Köz Biberli Ezme Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar.Bugün sizlerle hayli hoş bir ezme paylaşacağım.
- 4-5 adet kapya biberi (isteğe nazaran çoğaltabiliriz)
- 2 kibrit kutusu kadar peynir
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 bütün ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar.Bugün sizlerle hayli hoş bir ezme paylaşacağım.
- Öncelikle biberlerimizi fırın tepsisi ne dizelim ve küçük delikler açalım ki pişerken patlamasın.
- Biberleri közleyip fırından çıkarttıktan daha sonra saralım yahut poşetleyelim. Soğuması için bekletelim.
- bu türlü yaparsak kabukları daha kolay soyulur,sarılı biçimde 15 dakika bekletelim.
- Soğuduktan daha sonra kabuklarını soyalım ,çekirdeklerinden ayıralım.
- Hazırladığımız biberleri rondoya alalım üzerine iki kibrit kutusu kadar yağlı peynir koyalım.
- Bir diş sarımsağı da koyup rondodan geçirelim içerisinde iri kesimlerin kalmamasına dikkat edelim.
- Üzerine bir yemek kaşığı sirke,iki yemek kaşığı zeytinyağ, bir yemek kaşığı tahin, nar eksisi katıp rondoda çevirelim. Üzerine kırmızı biber ve tuzunu ek edelim karıştıralım.
- 2 tüm cevizi de içerisine katıp rondodan geçirelim. Ezmemiz hazır. İster yemeklerin yanına ister kahvaltı için kullanabileceğiniz şahane bir tat. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????