Yenilmez
Active member

Bugün Başbakan daha ihtiyatlı davranacaktı. Yine de, o zamanki kararlar doğruydu.
“Zeit” gazetesinde yayınlanan bir makalede, korona pandemisinin 25 kilit oyuncusu, pandemi sırasında kendi kararlarını sorguladı. Özellikle Başbakan Michael Kretschmer net sözler buldu: “Bugün, pandeminin ikinci yılında okulları ve kreşleri başlangıçta kapalı tutmanın aşırı olduğunu biliyoruz” dedi.
Her şeyden önce, Nisan 2021’deki federal acil durum freni bir hataydı: “O sırada, nüfusun bir kısmı zaten aşılanmıştı, diğerleri aşılanmak üzereydi.” Kişisel sorumluluk odak noktası olmalıydı.
Ocak ayının başında Kretschmer, Reichenbach im Vogtland’daki bir yurttaş danışma toplantısında benzer sözler buldu: “Elbette bu durumdan öğrendim ve artık bu tür kararlarda çok daha duyarlı ve dikkatli olurdum,” dedi. hastaneler aşırı kalabalıkken ve hastalar uçakla götürüldüğünde durum farklı değil: “Bu yüzden ülkeyi kapatmaya karar verdim. Meslek hayatımın en kötü anlarıydı ve hala bunu yaptığımız için mutluyum.”
En çok ölüm Saksonya’da
Aynı zamanda Kretschmer, sansür suçlamalarına ve medyanın devlet kontrolüne karşı kendini savundu: “Her şeyi her zaman doğru anlamamanız, medyada her zaman kendi fikrinizi duymamanız, bunun sansür olduğu anlamına gelmez. ” Bazen fikir bizimkiyle aynı oluyor, “sonra Almanya radyosu bundan bahsediyor ve siz direksiyonu ısırmak istiyorsunuz. Ama bu dünyanın sonu da değil.”