Kuymak (Mıhlama)

bencede

Active member
Kuymak (Mıhlama) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kadar su
  • Tuz
  • Kaşar peyniri
  • Lisan peyniri
  • Çeçil peyniri yahut kolot peyniri
Kuymak (Mıhlama) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda tava tereyağını koyup eritin. Mısır ununu koyup rengi yavaşça dönene kadar kavurun.
  2. Kavrulmuş olan mısır ununa su eği yapın ve karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin (suyu eklerken yavaş yavaş koyun ve hayli cıvık olmamasına dikkat edin).
  3. Son olarak peyniri ekleyip bir kaç kere karıştırın.
  4. Kaşar peyniri eridikten daha sonra ocağın altını kapatın. Soğutmadan yiyin ???? afiyet olsun????.
Kuymak (Mıhlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst