bencede
Active member
Kuymak (Mıhlama) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kadar su
- Tuz
- Kaşar peyniri
- Lisan peyniri
- Çeçil peyniri yahut kolot peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda tava tereyağını koyup eritin. Mısır ununu koyup rengi yavaşça dönene kadar kavurun.
- Kavrulmuş olan mısır ununa su eği yapın ve karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin (suyu eklerken yavaş yavaş koyun ve hayli cıvık olmamasına dikkat edin).
- Son olarak peyniri ekleyip bir kaç kere karıştırın.
- Kaşar peyniri eridikten daha sonra ocağın altını kapatın. Soğutmadan yiyin ???? afiyet olsun????.