Kuymak

bencede

Active member
Kuymak Tanımı İçin Materyaller

  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 kase tel peyniri ve kaşar peyniri karışımı
  • Tuz
Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavamıza tereyağını alıp eritelim.
  2. Mısır unu ve tuz ek edip kavurmaya başlayalım.
  3. Rengi dönüp kokusu çıkınca soğuk su ekleyelim.
  4. Süratli hızlı karıştıralım topaklanmasın.
  5. Gerekirse su ek edelim koyu kıvamda olmasın.
  6. Altı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Peynirlerimizi evvelinde hazırlayalım.
  8. Peynirleri tavaya ekleyelim peynirler eriyince ocaktan alalım. Afiyet olsun.
Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst