Lise de Erasmus Nedir ?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Erasmus, Avrupa Birligi tarafndan finanse edilen ogrenim hakknda basarl bir programdr. Orta ve lise ogrencileri icin uygun olan Erasmus, ogrencilerin kulturler aras degisim ve calsma frsatlarn kapsar. Erasmus program, ogrencilere Avrupa'da universite veya lise dersleri alma ve yasam frsat sunar. Gencler, ulkeler arasndaki sosyal farkllklar gozlemleyerek deneyimlerini derinlestirebilirler.

Erasmus Programnn Avantajlar

Erasmus program, ogrencilerin calsma deneyimlerini gelistirmelerine yardmc olacak bir dizi avantaja sahiptir. Ogrenciler, uzak ulkelerde dersler alarak sosyal ve kulturel farkllklar ogrenebilirler. Program ayrca, ogrencilerin kendi ulkelerindeki universitelerin dersleriyle karslastrmalarn saglar. Bu, ogrencilere, kendi ulkelerindeki egitim sistemlerinin gucunu anlamak icin yararl bir frsat sunar.

Erasmus program, ogrencilerin cevrelerinde farkl ulkelerdeki insanlarla etkilesim kurmalarn saglar. Program, ogrencilerin kendilerini kulturleraras iletisim becerilerini gelistirmelerine yardmc olur. Erasmus program, ogrencilere ayn zamanda cok sayda yeni arkadas edinme frsat sunar.

Erasmus Programnn Dezavantajlar

Erasmus program, ogrenciler icin cok sayda avantaja sahip olsa da, baz dezavantajlar da vardr. Ogrenciler, programa katlmak icin ekonomik destek isteyebilirler. Programda katlmak icin ogrencilere odenecek harclar, ogrenim ucretleri veya barnma masraflar olabilir. Ayrca, ogrenciler, ulkeler aras seyahat masraflarn odemek icin para ayrmaldr.

Erasmus program, ogrencilerin Ingilizce becerilerini gelistirmeleri icin iyi bir frsat sunsa da, ogrencilerin her zaman Ingilizce konusan arkadaslar edinme guvencesi yoktur. Ayrca, Erasmus program ogrencilerin kendi ulkelerindeki egitim sistemlerinden ayrlmalarn gerektirir. Bu, ogrencilerin kendi ulkelerindeki egitim sistemindeki gelismelerin basna gecebilme riskini artrr.

Erasmus program, ogrencilere cok sayda onemli frsat sunar.