Lokma (Tuzlu)

bencede

Active member
Lokma (Tuzlu) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ
Lokma (Tuzlu) Tanımı Yapılışı

  1. Süt ve su yavaşça ısıtılır yoğurma kabına alınır.
  2. 1 bardak un koyulur karıştırılır kalan un koyulup üzerine tuz ve maya eklenir yoğurulur fazlaca yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Üstü kapatılıp 45 dakika mayalanması için beklenir.
  4. Kızartma tenceresinin 2/3 ü yağ ile doldurulur. Yağ kızana kadar yüksek ateşte ocak çalıştırılır daha sonra kısık ateşe geçirilir.
  5. Bir kasenin 1/3 ü sıvı yağ koyulur tatlı kaşığını içine batırmak için.
  6. Hamuru sıkacağımız el yağlanır avuç ortasında hamur sıkılır üstten çıkan top hamurlar kaşık sayesinde alınıp yağın içine bırakılır döndürerek pişirilir.
Afiyet olsun.
 
Üst