bencede
Active member
Lokma (Tuzlu) Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- Süt ve su yavaşça ısıtılır yoğurma kabına alınır.
- 1 bardak un koyulur karıştırılır kalan un koyulup üzerine tuz ve maya eklenir yoğurulur fazlaca yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üstü kapatılıp 45 dakika mayalanması için beklenir.
- Kızartma tenceresinin 2/3 ü yağ ile doldurulur. Yağ kızana kadar yüksek ateşte ocak çalıştırılır daha sonra kısık ateşe geçirilir.
- Bir kasenin 1/3 ü sıvı yağ koyulur tatlı kaşığını içine batırmak için.
- Hamuru sıkacağımız el yağlanır avuç ortasında hamur sıkılır üstten çıkan top hamurlar kaşık sayesinde alınıp yağın içine bırakılır döndürerek pişirilir.